Gyermekkori ASD-vel összefüggő
ingerlékeny viselkedést segítő
kutatás.

A Pingvin vizsgálatról

Ez a gyermekgyógyászati autizmust vizsgáló klinikai kutatás jelenleg a pimavanserin nevű gyógyszert teszteli, hogy kiderüljön, biztonságos és hatásos-e az autizmus spektrumzavarban (ASD-ben) szenvedő gyermekek és serdülők ingerlékenységének és egyéb viselkedésformáinak kezelésében.

About The Penguin Study

A vizsgálatban való részvétel

A Pingvin vizsgálatba olyan ASD-s gyermekeket vonnak be, akik az ingerlékeny viselkedés jeleit mutatják. Az Ön gyermeke akkor vehet részt ebben a klinikai kutatásban, ha megfelel az alábbi kritériumoknak:

A vizsgálatban való részvételhez a betegeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • 5 és 17 év közötti életkor.
  • Autizmus spektrumzavarral diagnosztizálták őket.
  • Az ASD-vel összefüggő ingerlékeny viselkedést tapasztalnak.
  • Van olyan szülő vagy gondviselő, aki képes vizsgálati partnerként részt venni a vizsgálatban.
  • Képes legyen lenyelni egy közepes méretű kapszulát. Egyéb

kritériumok is alkalmazandók.

A vizsgálatban való részvétel legfeljebb 14 hétig tart, 6 hetes kezelési időszakkal. Azok a gyermekek, akik részt vesznek ebben a vizsgálatban, vagy a vizsgálati gyógyszert, vagy placebót kapnak majd. A placebo úgy néz ki, mint a vizsgálati gyógyszer, de semmilyen hatással nincs a gyógyszert szedő személyre. A vizsgálati gyógyszer vagy a vizsgálathoz kapcsolódó eljárások nem járnak majd semmilyen költséggel. Az idejéért és az utazásért költségtérítést kaphat.

Ha gyermeke elvégzi a 6 hetes kezelési időszakot, jogosult lehet arra, hogy részt vegyen egy 52 hetes, nyílt elrendezésű kiterjesztett vizsgálatban, ha alkalmas rá. Ebben a nyílt elrendezésű vizsgálatban már nincs placebo. A vizsgálatba bevont gyermekek a pimavanserin nevű gyógyszert kapják majd.

Ingerlékenység ASD-s gyermekeknél

Az autizmus spektrumzavar vagy ASD a becslések szerint világszerte minden 100 gyermekből egyet érint. Az ASD-t jellemzően úgy határozzák meg, mint a következő területek közül egy vagy több megváltozott fejlődését: szociális készségek, ismétlődő viselkedésformák, beszéd és nonverbális kommunikáció.

Autizmus spektrumzavarral élő gyermek szülőjeként Ön is észreveheti gyermekén az ingerlékenység jeleit. Mivel időnként nehezen tudják kifejezni, hogy mit gondolnak vagy éreznek, frusztráltak és ingerlékenyek lehetnek. Ez gyakran agresszióban, önkárosító viselkedésben, például a fejük ütögetésében, idegösszeomlásban és a játékaik összetörésében nyilvánulhat meg.

Ajánljon egy barátot

Ismer olyan fiatal családtagot vagy szerettét, akinél autizmus spektrumzavart diagnosztizáltak? Ők alkalmasak lehetnek arra, hogy részt vegyenek a Pingvin vizsgálatban. Fontolja meg, hogy megosztja a szüleikkel vagy gyámjaikkal az információt arról, hogyan tudnak többet megtudni.

Refer a Friend